TAPAHTUMAKALENTERI 2017

 

sahkopylvas

 

TEKin järjestämä urailta 6.2.2017 Vaasassa ja TEKin järjestämä uraklinikka 7.2.2017 Vaasassa

Tekniikan akateemiset TEK järjesti pitkästä aikaa uraillan Vaasassa. Illan aiheena oli ”Viisas pääsee vähemmällä™ - hallitse aikaa, vähennä stressiä!” ja paikkana Original Sokos Hotel Royal Vaasa, Hovioikeudenpuistikko 18. Urailta antoi yksinkertaisia ja konkreettisia apuvälineitä ajankäytön haasteisiin. Mukaan olivat tervetulleita kaikki TEKin jäsenet; asiantuntijat ja esimiehet, joiden pääasialliset työvälineet ovat tietokone, sähköposti ja kännykkä. Valmentajana toimi tietokirjailija, bloggari ja toimitusjohtaja, FT Sampo Sammalisto www.viisaampaatyota.com.

Katso myös: Uraklinikka 7.2.2017: https://www.tek.fi/fi/palvelut/tapahtumat/vaasan-uraklinikka


 

Ystävänpäiväkisa 2017: Room Escape 16.2.2017 klo 18

Tämänvuotinen ystävänpäiväkisamme Tuttia vastaan oli Make it out - Room Escape -peli 16.2.2017. Paikalla täytyi olla 15 minuuttia ennen pelin alkua eli viimeistään klo 17.45. Varaus oli tehty Tutin puheenjohtajan Olli Kakkurin nimellä ja meille oli varattu molemmat pelit kahden suorituksen ajaksi. Yksi suoritus kesti noin tunnin.Kisapaikan osoite on Teräksenkuja 3, 65100 Vaasa. Mukaan mahtui neljä (4) maksimissaan kuuden hengen joukkuetta eli 24 henkilöä.

Tänä vuonna kokeilimme jälleen aivan uudenlaista kisalajia! Kiitämme Tutti ry:tä ja erityisesti Ollia kisajärjestelyistä. Niin, ja VTS voitti.

Pelin kuvaus: Ystävänpäiväkisa järjestetään tänä vuonna 16.2. klo 18 vastassa Tutti ry. Kohteena Make it out -peli kuka pääsee huoneesta ajoissa ulos? Nyt on insinöörien ongelmanratkaisukyky koetuksella, kun otellaan "room escape"-pulma­pelissä.
 

Lisätietoja osoitteesta www.makeitout.fi

 

Kaikkien aikojen ensimmäinen ystävänpäiväkisalajimme oli VTS:n voittama ilma-aseammunta vuonna 1999. Seuraavana vuonna voitimme keilauksen, sitten hävisimme kartingkilvan ja vuoden 2002 jousiammuntakisan. Vuonna 2003 VTS vei jatkoajalla sählykisan voiton ja vuonna 2004 voitimme petanquessa. Seuraavaksi mittelimme taitojamme Trivial Pursuitin parissa ja voittoputki jatkui vuoden 2006 oluttunnistuskisassa. Vuonna 2007 ekonomit voittivat curling-kisan, mutta VTS voitti jälleen 2008 Cranium-pelin ja hohtokeilauksen 2009. Kirvelevä tappio tuli 2010 ilma-aseammunnassa ja 2011 paperilennokkikisassa, mutta sitkeän taistelun jälkeen kiertopalkinto siirtyi takaisin VTS:n haltuun vuoden 2012 dartskisavoiton seurauksena. Vuoden 2013 ystävänpäiväkisalajiksi ekonomit valitsivat hohtokeilauksen ja VTS saavutti lopulta tasaväkisessä kisassa voiton. Vuoden 2014 kisalajiksi paljastui kisapaikalla baarimestarimittelö, ja noin puolen senttilitran tarkkuudella ekonomit veivät lopulta voiton. VTS:n joukkue onnistui kisan tiimellyksessä kehittämään juhlavuoden hyväksi havaitun nimikkodrinkin: VTS95. Vuonna VTS sai ekonomeilta luovutusvoiton WII-golfissa, joten vuonna 2016 vastustajaksi valikoitui Tutti ry, joka hävisi olut- ja colatunnistuksen.

 

Järjestelyistä vastaa vuorollaan edellisen vuoden leikkimielisen kisan hävinnyt joukkue, voittajajoukkue saa kiertopalkinnon haltuunsa seuraavaan kisaan saakka - ja on velvollinen huolehtimaan kaiverrusten pysymisestä ajan tasalla. Lajikriteerit puolestaan ovat jokseenkin vapaat: kisalajin on oltava sellainen, että sitä voi harjoittaa joukkueena, keskitalvella, se ei myöskään saa maksaa liikaa, eikä aiheuttaa terveydellisiä vaaroja. Kiertopalkintomme sanoin:

 ILLIS QUORUM MERUERE LABORES -

LUCRUM SINE DAMNO ALTERIUS FIERI NON POTEST.

Heille, joiden vaivannäkö (juonittelut) ansaitsee sen -

voittoa ei voi syntyä ilman toisen tappiota...Waasan talous & sijoitus -tapahtuma 9.3.2017


Sijoitusmessut järjestettiin 9.3.2017 klo 9.00-16.00 Vaasan kaupungintalossa osoitteessa Senaatinkatu 1. Messulippu tiedotteen 2017/2 mukana; hinta ovelta á 20 €.

possu

VTS:n vuosikokous: Danfoss Drives 22.3.2017 klo 17

VTS:n vuosikokous järjestettiin 22.3.2017 klo 17 alkaen Danfoss Drivesin vieraana. Seuramme jäsen Panu Alho (Manager, Software Engineering) kertoi kokemuksia ja näkemyksiä Vaconin ja Danfossin yhdistymisestä vuosikokouksemme jälkeen. Osoite: Danfoss Drives, Runsorintie 7, Vaasa.  

Danfoss Drives tarjosi kahvit kakkuviipaleineen, ja isäntämme Maarit leipoi muffinsseja sekä järjesti voileipätarjoilun.

danfoss2017

 

 

 

Drinkkikurssi 4.4.2017 klo 18.00, Pocket Wine & Drinks

VTS:n ja Tutin yhteinen, perinteinen drinkkikurssi järjestettiin 4.4.2017 klo 18-21. Kurssipaikkana toimi tänä vuonna Pocket Wine & Drinks ravintola Bankin yhteydessä (Hovioikeudenpuistikko 11). Drinkkikurssin jäsenhinta oli á 10 € (omakustannushinta 20 €), ja jokainen sai sekoitella kolme drinkkiä seitsemästä eri vaihtoehdosta.

 

drinkit2017

Yritysvierailu, Lääkärikeskus Promedi Oy 24.5.2017 klo 18

 Tällä kertaa kohteenamme oli Lääkärikeskus Promedi Oy (Himalajankatu 9), joka on muuttanut viime syksynä uusiin tiloihin entiseen Milkan meijerirakennukseen. Pääsimme tutustumaan paitsi yrityksen toimintaan, myös perusteellisen remontin tuloksiin: miten entisestä meijeristä muokattiin moderni lääkärikeskus. Lisäksi meille esiteltiin uuden päiväkirurgian yksikön toimintaa sekä yksityis- ja yritysasiakkaille suunnattuja palveluita.

Keväinen kuohuviinitarjoilu. Mukaan sai perinteiseen tapaan halutessaan ottaa myös ystävän tai tuttavan.

vts_promedissa


VTSVYTEK & VTS 5+98 vuotta - Vaasan yliopiston Konttorin sauna 6.6.2017 klo 18

VTS:n 98-vuotissyntymäpäiviä ja yliopistovaliokuntamme VTSVYTEKin 5-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin kesäkuussa Vaasan yliopiston konttorin saunalla. Iltaan kuului mukavaa yhdessäoloa ja hyvää syötävää - sekä tietysti saunomismahdollisuus.

Kaikki Seuran ja yliopiston ystävät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi. Professori Vekara kertoi meille yliopiston ja teknillisen tiedekunnan kuulumisia, ja ilta avietettiin hyvässä seurassa saunoen ja jutustellen. Jäsenkokouksessa Seuramme sai myös jälleen yhden uuden jäsenen.


roll_up

 


Terassi-ilta 17.8.2017 klo 18, kokoontuminen Villa Sandvikenin Kellarissa


Perinteinen terassi-iltamme järjestettiin tänä vuonna Villa Sandvikenissa eli entisessä Hietalahden villassa. Ajankohdaksi valikoitui torstai 17.8.2017 klo 18. Kokoonnuimme aluksi Kellariin kuulemaan esittelyä talosta ja sen vaiheista, loppuillan nautimme tämänvuotiseksi kesäksi poikkeuksellisen lämpimästä illasta talon terassilla.
Viinitilaekskursio Sundomiin 22.8.2017 perillä klo 18 (lähtö klo 17.45)

Tänä vuonna järjestimme kevätekskursion sijasta syysekskursion Sundomiin tutustumaan paikalliseen viininviljelyyn. Opimme tutustumiskierroksen aikana aitojen viiniköynnösten kasvatuksesta usealla eri viljelymenetelmällä ja meille kerrottiin myös, miten tehdä omaa aitoa rypäleviiniä itse viljellyistä puhtaista, myrkyttömistä rypäleistä.

Sundom Wine -tilalla on n. 30 aaria viiniköynnöksiä. Valitettavasti ei suomalaisista rypäleistä tehtyä viiniä saa EU-määräysten johdosta myydä viininä, mutta halutessamme voimme nauttia tutustumiskäynnin yhteydessä ryhmälle järjestettävissä viinimaistiaisissa suomalaista valko-, rosé- ja punaviiniä.

Tutustumiskäynnin jäsenhinta oli á 5 €, seuralaisilta perittiin retken omakustannushinta á 12 €. Viinimatkaajia pyydettiin ottamaan tasaraha mukaan, tai maksamaan etukäteen Seuran tilille Ålandsbanken Vaasa, IBAN: FI25 6601 0001 1875 66. Seura tarjosi bussikyydin, ja jo perinteiseen tapaan kokoontuminen oli Kasarmin kentän laidalla turistibussipysäkillä klo 17.45.

 

Robotiikka-ilta 6.9.2017 klo 18 Technobothniassa


Tutustuimme Technobothniassa (Puuvillakuja 3, Palosaari) robotiikkaan 6.9.2017 klo 18 lehtori Mika Billingin johdolla. Kuulimme aiheista robotiikka, 3D-printtaus ja virtuaalitodellisuus sekä mobiilirobotti. Mika kertoi myös Moderni robotiikka (MoRo) -hankkeesta: http://www.morohanke.fi/ - ja tilaisuuden aloitimme kahvitarjoilulla.
 

 

R2D2

 

TEKin organisoima urailta: Löydä sisäinen motivaatiosi™ 11.10.2017 klo 17

Urailta oli suunnattu henkilöille, jotka ovat oman elämänsä murroksessa, pohtien seuraavia askeleitaan ja etsien sisäistä motivaatiota ja innostusta elämäänsä.

LÖYDÄ SISÄINEN MOTIVAATIOSI™

"Tympiikö työ? Oletko jo valmiiksi leipiintynyt, kun työpäiväsi alkaa? Vai viihdytkö kyllä työssäsi, mutta tunnet, ettet pane parastasi? Kyse saattaa olla siitä, että sisäinen motivaatiosi on kadoksissa. Tänä päivänä on trendikästä puhua työssä motivoitumisesta – aika harva kuitenkaan pysähtyy motivaation todellisten juurisyiden äärelle.

Ulkoinen motivaatio syntyy yleensä kepin ja porkkanan yhdistelmästä, mutta vasta sisäinen motivaatio saa ihmisen todella liikkeelle. Sisäinen motivaatio on kolmen päätekijän kertolasku: riittävä vapaus, mahdollisuus kehittyä työssään sekä kokemus työn merkityksellisyydestä. Lopputulos on tasan niin hyvä, kuin heikoin näistä tekijöistä.

Oletko sinä vielä pysähtynyt näiden asioiden äärelle? Mikä on sinun tärkein sisäinen motivaatiotekijä ja innostuksen lähteesi?

Koska sinä aloitat tutkimusmatkasi oman motivaation ja innostuksen äärelle? Uraillassa rakennetaan jokaiselle osallistujalle mm. konkreettinen viitekehys omaan työhön liittyvään motivaatioon ja osaamiseen. Valmennus on kehitetty oivalluttamaan osallistujaa löytämään oma motivaatio ja luontaiset vahvuudet.

Valmentajana toimii diplomi-insinööri Jari Saarenpää, jolla on yli 20 vuoden johtamiskokemus monikulttuurisesta, kansainvälisestä keskijohdon tehtäväkentästä liike-elämässä.

Erityisosaamisalueena hänellä on muutostilanteiden johtaminen sekä tilaustoimitusketjujen hallinta. Hän on toiminut työyhteisövalmentajana organisaatioiden muutoksissa sekä asiakaskohtaamisen ja vuorovaikutuksen kehittämisessä. Valmennuksille tyypillistä on organisaation yksilöiden vahvuuksien tunnistaminen, kehittäminen ja hyödyntäminen osana muutosta. Jari haluaa oivalluttaa ihmisiä löytämään omat vahvuutensa (luontaisettaipumukset.fi).


 

VTS/TEK-ilta Vaasan kaupunginteatterissa 17.10.2017 klo 17.30

Vaasan Teknillisen Seuran ja Tekniikan akateemiset TEKin perinteiseen yhteisiltaan osallistui jälleen yli 60 henkilöä. Tällä kertaa tutustuimme Vaasan kaupunginteatteriin kulissien takana, ja pääsimme seuraamaan myös Umpihankeen-näytöksen harjoituksia.

Teatteritekniikkaesittelykierroksen jälkeen tarjolla oli runsas ja herkullinen buffet-illallinen teatterin ravintolassa.  TEK tarjoasi ruoan, ja valitsimme juhlavuoden kunniaksi Suomi 100 -buffetmenun (ks. TIEDOTE 2017/3). Viisi uutta jäsentäkin hyväksyttiin Seuraan ruokailun lomassa pidetyssä jäsenkokouksessa. 


VEBIC 1.11.2017 klo 17.00 (HUOM! AIKA!)

Vaasa Energy Business Innovation centerin johtaja, tekniikan tohtori Krish Sankaran esittelee meille VEBICin toimintaa. VEBICin osoite on Yliopistonranta 1, käynti Wolffintien puolelta.

Ilmoittautumiset kahvitarjoiluun varautumiseksi pyydämme 25.10.2017 mennessä: ilkka.raatikainen (ä) desnetti.fi, puh. 040 553 2720.

 

Vaasan kaupunginteatteri: Umpihankeen 10.11.2017 klo 19

VTS/TEK-teatteri-illan koeyleisösessiomme UMPIHANKEEN-näytelmän harjoituksissa oli niin onnistunut, että kiitoksena vierailustamme Teatteri haluaa tarjota kaikille VTS:n ja TEKin jäsenille koko näytelmän hyvään alennushintaan alla olevan viestin mukaisesti!

Harjoituksen perusteella on tulossa tosi mukaansatempaava esitys. Kannattaa tarttua tilaisuuteen! Tällä kertaa ilmoittautumisia ottaa vastaan isäntämme Petri.Valisuo (ä) uva.fi, puh. 044 580 4320, mutta toki suoraan teatteristakin voi varata lippuparit.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Kiitos vierailustanne Vaasan kaupunginteatterissa. Toivottavasti kaikki toimi odotustenne mukaisesti?

Ymmärsin että pääsitte myös seuraamaan hetken UMPIHANKEEN-näytelmän harjoitusta. Haluamme tarjota Teille nyt mahdollisuutta tulla katsomaan koko UMPIHANKEEN-näytelmä edulliseen ”kaksi yhden hinnalla” tyyliin.

Tarjoamme Teille lippuja
UMPIHANKEEN – sinivalkoinen hiihto näytelmän
ennakkoon pe 10.11. klo 19
2 henkilöä hintaan 18 €.
(norm. 25 € / 22 € / 18 €)

Ilmoittautumiset tarvitsisin 3.11. mennessä numeroon 040 703 7714 tai sähköpostitse mari.omars (ä) vaasa.fi Ilmoittautuessanne mainitkaa koodi: VTS.

Ystävällisin terveisin,

Mari Omars
Myyntisihteeri

http://www.vaasankaupunginteatteri.fi/ohjelmisto/umpihankeen/

 

Kuva harjoituksista VTS&TEK-illan aikana

 

Vaasan sähkö, vaalikokous 13.12.2017 klo 18.00

Energia-asiantuntija Mikko Pieskä kertoo meille vaalikokouksemme yhteydessä Vaasan sähkön historiasta, kaukolämmöstä, teknologiasta ja tekniikasta. Osoite on Kirkkopuistikko 0, Vaasa. Ilmoittautumiset kahvitarjoiluun varautumiseksi pyydämme 7.12.2017 mennessä: ilkka.raatikainen (ä) desnetti.fi, puh. 040 553 2720.

 

TIEDOTE 2017/1

TIEDOTE 2017/2

TIEDOTE 2017/3

 


Ilmoittautumiset jäsentilaisuuksiin 2017

Jäsentilaisuusvastaava Ilkka Raatikainen, ilkka.raatikainen (ä) desnetti.fi, puh. 040 553 2721.