Pilkusta asiaa 11.3.2024 Teams/TEK

7.2.2024

Suomen kieli käytettynä, pitääkö olla huolissaan? Alustajana kielitieteilijä, tietokirjailija Vesa Heikkinen. TEKin kerho PILKKU (pilkku.tek.fi) tarjoaa meidänkin jäsenillemme mielenkiintoisen keskustelutilaisuuden Pilkusta asiaa 3  maanantaina 11.3.2024 klo 17.30 TEKin Tohtori-tilassa (Ratavartijankatu 2, Helsinki) ja Teamsin kautta. 

Illan keskustelun teemana ovat suomen kielen uhkakuvat - onko uhkana englanti, onko se lukemisen väheneminen ja sanavaraston supistuminen, onko se kielen ns. höttöistyminen (epätäsmällisyys, abstraktisuus, monitulkintaisuus, väärinymmärtämiset), onko se some, joka suosii nopeaa kuvallista informaatiota, ovatko ne lukuisat erikoiskielet (mm. tekniikan, talouden, juridiikan, harrastusten ym. kielet), jotka valtaavat alaa yhteiseltä yleiskieleltä?

https://www.kotus.fi/nyt/kotus-blogi/blogiarkisto/vesa_heikkinen 


Ilmoittautumiset kahvitarjoilua varten pyydämme viimeistään 6.3.2024 mennessä tämän linkin kautta. Teamsiin ei ole välttämätöntä ilmoittautua, mutta olisi mukava tietää etukäteen suurinpiirtein myös se, montako etäosallistujaa tulee mukaan. Teams-linkki on tässä.

Kuvia keskustelutilaisuudesta ja linkki Vesa Heikkisen materiaaliin: https://pilkku.tek.fi/uutiset/pilkusta-asiaa-3-vesa-heikkinen-alu/